Jan Richter

Jan Richter 

Jan Richter
„Ta druhá sekretářka nemá chybu!
 

Informace

- 3. 4. 1981
- Rodina: Jenny Dornová (přítelkyně), Katrin Richterová (zesnulý matka), Johannes Richter (zesnulý otec), Katrin Richterová (sestra), Elena Ahrensová (zesnulá přítelkyně)
- nosí brýle, kontaktní čočky 
- Funkce: vrchní komisař dálniční policie Kolín and Rýnem v Německu
- Tým: Kobra 12, Kobra 9
 
 

Popis

Jan má světle hnědé vlasy, které se mu jemně vlní. Je vysoký, pohledný a svalnatý. Má šedivo-modré oči a nosí někdy brýle, ale spíše kontaktní čočky.
 

Foto

Jan Richter

Život

Jan se narodil ve Vídni Katrině a Johannesovi Richterovím, kteří mají také dceru Katrin. Avšak, když bylo Janovy pouhých šestnáct let a Katrině dvacet let, jejich rodiče zemřeli při autohnehodě a tak se o něj Katrina musela postarat sama. Poté co dostudoval policejní školu se přestěhoval s přítelkyní do Drážďan, kam nastoupil na protidrogové oddělení. Tam tvořil nejschopnější dvojici s Annou a Niklasem. Když Niklase jeho žena Anna podvedla, rozhodli, že se přestěhují společně do Kolína nad Rýnem, kde Anna pracovala a nabídla jim práci. Tudíž vznikla nová Kobra 12. Když Andrea odešla na mateřskou dovolenou, nastoupila na její místo schopná a atraktivní Elena Ahrensová, která byla plnohodnotnou náhradou za Andy. Jan se sní čím dál víc sbližoval až se z nich stal pár, jenže při přepadení stanice byla vážně poraněna a zemřela Janovy v náručí. Pop ár dnech so Elena navždy odešla se Jan uzavřel a moc s nikým nekomunikoval, až poté co uznal za vhodnou šanci, jak se z toho dostat, odchod. Po pár dnech opustil stanici an ikdo o něm nic nevěděl.Až za rok po Elenině smrti se opět ukázal, před jejím hrobem se setkal s kolegy, kteří přišli symbolicky zapálit svíčky a přinést květiny. Po pár dnech se na stanici opět ukázal a už neodešel. Dostal za partnerku Jenny Dornovou, které hned v jejím prvním dni zachránil život. Po pár týdnech se z nich stal další pár.
 

Služební auto